Hoe schrijf je een goed verhuisbericht?

Hoe schrijf je een goed verhuisbericht?

Op het moment dat je van plan bent te verhuizen, dan is het vaak handig voor je contacten om dat te weten. Zo sturen ze straks niet de post naar het verkeerde adres of bellen ze niet bij het verkeerde adres aan. Mocht je dit niet doorgeven aan ze dan mis je straks misschien wel alle post die ze naar je opsturen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Door een goed verhuisbericht te schrijven weten straks al je contacten van je nieuwe adres en loop je geen bezoekers of post mis. Daarom gaan we hier dieper in op hoe je het beste verhuisbericht schrijft.

Het schrijven van een verhuisbericht

Er kunnen verschillende redenen zijn waarvoor je een verhuisbericht wilt schrijven. Zo kan je zelf verhuisd zijn van Amsterdam naar Purmerend en wil je daarbij een leuke uitnodiging sturen voor een bezoek aan huis. Het zou kunnen zijn dat een vriend van je is verhuisd of misschien wel een familielid. Hier bij wil je een verhuisbericht sturen naar veel contacten van je of wanneer het een vriend of familielid is die verhuist, alleen naar die persoon. Wij laten je weten hoe je dat het beste doet.

Verhuisbericht schrijven bij eigen verhuizing

Nu je gaat verhuizen moet je nog weten wat je zet in je verhuisbericht. Het komt niet vaak voor dat je verhuist, dus dit is een best bijzonder moment waar je een leuk verhuisbericht bij kan schrijven. Al je familieleden en vrienden feestelijk op de hoogte brengen van je verhuizing naar een nieuw adres.

De manier waarop je dit bericht kan schrijven heeft een paar verschillende opties. Zo zou je hier een leuk gedicht voor kunnen maken, je kan de tekst op een komische manier schrijven of je kan het natuurlijk ook gewoon simpel houden. Naast de tekst die je erbij zet, is het belangrijk dat je niet het adres vergeet!

Verhuisbericht schrijven voor een ander

Het bericht dat je schrijft kan natuurlijk ook gebruikt worden voor vrienden, familieleden of nieuwe buren die na een hele lange tijd verhuizen vanuit het buitenland bijvoorbeeld nu eindelijk gesetteld zijn. Dit is natuurlijk een goed moment om ze te feliciteren met deze grote verandering. Je kan dus al beginnen in het bericht met felicitatie en schrijf er wat leuke wensen bij die je ze mee wilt geven, of je vindt het leuk om net zoals bij het verhuisbericht bij een eigen verhuizing op een gedicht achtige manier te schrijven. Je kan er helemaal een eigen invulling aan geven.

Verhuisbericht kaart

Je hebt nu een bericht voor ogen die je wilt sturen naar je familieleden, vrienden of misschien wel nieuwe buren, maar hierbij kan je nog een goede kaart uitzoeken die hier ideaal bij past. Zo kan je je bericht helemaal compleet maken.

Je kan van alles kiezen bij je kaart, want ze zijn in alle soorten en maten te vinden. Zo kan je een kaartje kiezen die helemaal te maken heeft met het verhuizen of je kiest voor een kaart die weer goed past bij bijvoorbeeld de stad Amsterdam waar diegene naartoe is verhuisd. Je kan het helemaal zelf invullen. De kaartjes zijn vaak vanaf €0,49 te koop bij verschillende winkels en webshops.

Maak je verhuiskaart

Het schrijven van je verhuisbericht is zo gedaan en is ook nog eens erg leuk. Zoek een kaart die je goed vindt passen om op te sturen en schrijf daarin je zelf bedachte tekst. Zo weten je vrienden en familieleden straks makkelijk je nieuwe adres te vinden of heb je je net verhuisde vrienden of familieleden hartstikke blij gemaakt met een leuk kaartje!

Inhoudsopgave

Morgen of
binnenkort verhuizen?

Wij helpen je op weg!

Meer blogs bekijken

Anderen bekeken ook

TipTopPlaceholder

Verhuisstress tegengaan: 8 nuttige tips

TipTopPlaceholder

Tips voor het verhuizen van je bedrijf in Amsterdam