TipTopPlaceholder

Tips voor het verhuizen van Amsterdam naar het buitenland

Verhuizen is een spannende maar ook een uitdagende onderneming, vooral als u de stap zet om vanuit Amsterdam naar het buitenland te verhuizen. U zal vaarwel moeten zeggen tegen al uw favoriete plekken, zoals het Rijksmuseum, Vondelpark en natuurlijk de Dam. Een internationale verhuizing vereist een zorgvuldige planning en goede organisatie om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en u niks vergeet. Om u op weg te helpen en ervoor te zorgen dat er niks misgaat hebben wij bij TipTop Verhuizen waardevolle tips en adviezen opgesteld om u te helpen bij uw verhuizing van Amsterdam naar uw nieuwe land.

Inhoudsopgave

Praktische zaken

Het belangrijkste van een internationale verhuizing is dat u vroeg begint met het maken van een planning. Maak een verhuisplan, een checklist en stel een tijdlijn op voor uw verhuizing, zodat u zeker weet dat je niets bent vergeten. In Nederland is het belangrijk dat u zich uitschrijft bij uw gemeente voordat u vertrekt. U kunt uw verhuizing in de gemeente Amsterdam al doen vanaf 4 weken voordat u gaat verhuizen tot de dag dat u verhuist.

Een verhuizing binnen het koninkrijk naar de landen Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius of Saba valt nog steeds onder het buitenland en een uitschrijving bij de gemeente is ook in dat geval vereist. Zo zijn er ook nog regels over internationale verhuizingen voor uw kinderen en partner. Bekijk de Amsterdamse gemeente website voor meer informatie hierover.

Wat te doen met uw woning

Eén van de eerste vragen die u zichzelf moet stellen is wat u met uw huidige woning wilt doen. Het antwoord is eigenlijk afhankelijk van hoelang u van plan bent in het buitenland te blijven. Als u tijdelijk verhuist kunt u ervoor kiezen om uw woning onder te verhuren gedurende die periode. Zo kan u uw woning behouden als u terugkeert en kunt u zo nodig uw spullen bewaren in een opslag. Blijft u erg lang weg dan kunt u de woning gemakkelijk doorverkopen. Er is namelijk altijd enorme vraag voor woningen in Amsterdam. Als verhuisbedrijf kunnen wij u hoe dan ook met verschillende services van dienst zijn!

Regel een verhuisbedrijf

Als u internationaal gaat verhuizen moet u veel of zelfs al uw spullen naar het buitenland vervoeren, misschien zelfs wel naar buiten Europa. Waar u bij een verhuizing van Amsterdam oost naar west dit nog met uw eigen auto kan doen is dat niet praktisch bij een internationale verhuizing. TipTop Verhuizen is gespecialiseerd in internationale verhuizingen en is uw adres voor alle verhuizingen binnen heel Europa.

Onderzoek de cultuur

Leer zo veel mogelijk over de cultuur van uw nieuwe land. Het is belangrijk om te weten wat de normen en waarden zijn en wat voor culturele verwachtingen er voor u zijn in het gebied waar u naar verhuist. Neem de tijd voordat u verhuist om goed in te lezen wat de gedragsnormen zijn, zodat u alvast vertrouwd raakt met de cultuur. Dit zal ook helpen met een mogelijke cultuurshock. De normen en waarden in de rest van de wereld zijn immers heel anders dan u misschien gewend bent van uw ervaringen in en rondom Amsterdam.

Morgen of
binnenkort verhuizen?

Wij helpen je op weg!

Meer blogs bekijken

Leer de taal

Een grote uitdaging waar u tegenaan zal lopen bij een internationale verhuizing is de taalbarrière. Het is daarom goed om alvast te beginnen met de taal te leren voordat u verhuist, zodat u alvast een beetje uit de voeten kan en simpele gesprekken kan voeren zoals het bestellen van een taxi en de weg vragen. Amsterdam zit vol met instellingen en organisaties die u alvast kunnen helpen met de basis van uw nieuwe nationale taal te leren.

Wees sociaal

Nieuwe mensen ontmoeten kan moeilijk zijn, zeker als u net bent verhuisd naar een nieuw land. Toch is het belangrijk om goed te integreren in een nieuwe cultuur. Praat met uw buren en maak een praatje met mensen op plekken zoals koffietentjes, musea en in parken. Een fantastische manier om mensen te ontmoeten is door vrijwilligerswerk te doen in uw lokale gemeenschap. Als u de taal nog niet beheerst is een avondklas een goede optie om nieuwe mensen te ontmoeten.

Houd er rekening mee dat elk land zijn eigen routine heeft. Sommige landen zijn socialer dan andere en doen dingen op hun eigen tempo. Het beste advies is om u er niet tegen te verzetten, er in mee te gaan en op dezelfde manier te leven als uw community.

Laat de bitterbal liggen

Als u internationaal verhuist zal uw voedingspatroon ongetwijfeld veranderen. Elk land verschilt in wat ze eten en wat ze beschouwen als delicatessen. Zo zal u niet snel een Fransman een boterham met hagelslag zien eten en kent merendeel van de wereld de bitterbal niet eens. Om goed mee te gaan in de cultuur is het eten onmisbaar, verzet u niet en waag de sprong om nieuwe gerechten te proberen en te koken met ingrediënten die u nog niet op de Amsterdamse markt bent tegengekomen.

Onderhoud uw netwerk

Als u eenmaal bent verhuisd kunnen alle nieuwe ervaringen erg overweldigend zijn en is de valkuil vaak dat u door alle drukte snel het contact verliest met uw vrienden en familie in Nederland en Amsterdam. Zorg dat dit niet gebeurt en blijf goed in contact met elkaar. Gelukkig maakt de technologie het tegenwoordig een stuk gemakkelijker in contact te blijven dan voorheen!

Anderen bekeken ook

TipTopPlaceholder

Verhuisstress tegengaan: 8 nuttige tips

TipTopPlaceholder

Tips voor het verhuizen van je bedrijf in Amsterdam