TipTopPlaceholder

Wat doet verhuizen met een mens?

Tijdens een verhuizing komen er veel dingen op je af. Je moet ervoor zorgen dat het nieuwe huis klaar is om in te trekken. Waarbij je tegelijk in je oude huis aan de slag moet om alle spullen te verzamelen. Het is misschien wel een grotere klus dan je van tevoren had bedacht. Een verhuizing staat niet voor niets bekend als een stressvolle tijd.

Zo moet je voor de verhuizing de verzekeringen hebben geregeld. Denk aan een nieuwe inboedelverzekering. Maar ook moet je rekening houden met je tandarts, dokter en apotheek. Deze moeten natuurlijk allemaal in de buurt zijn, ook na de verhuizing. In je oude huis moeten daarbij verschillende dingen geregeld worden. De woning moet opgezegd worden, dingen als gas, water en licht moeten worden overgezet, maar ook je tv- en internetaansluiting. Alles wat je nu hebt en gebruikt, heb je in je nieuwe woning ook nodig.

Om ervoor te zorgen dat je verhuizing ietwat gepland verloopt is het belangrijk dat je een planning hebt. Doe je de verhuizing zelf of huur je hier een bedrijf voor in. Bij Tiptop Verhuizen zijn we erg flexibel als het gaat om het helpen bij een verhuizing. Daarnaast moet je met nog veel meer dingen flexibel zijn, zoals in de datum van verhuizing, het vrij regelen van werk en het eventueel regelen van een oppas zijn dingen die niet mogen worden vergeten.

Inhoudsopgave

Je verhuizing soepel laten verlopen doe je zo

Er zijn verschillende dingen die je kunnen helpen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat mensen emotioneel kunnen zijn tijdens een verhuizing. Of het nu is omdat je het huis uitgaat waar je heel gehecht aan was en veel mee hebt gemaakt of omdat je net bent geschieden. Wanneer je begint met het inpakken van verhuisdozen en je huis staat vol met ingepakte dozen, verdwijnt het huiselijke gevoel al snel. Al snel besef je je dat deze woning niet meer jouw thuis is.

Spullen inpakken en wegdoen, zo zorg je voor een nieuwe start

Als mens verzamel je door de jaren heen ontzettend veel spullen. Deze moeten of mee of weggedaan worden. In teken van ‘een frisse start’ raden we je aan oude spullen weg te doen. Alles wat je niet meer gebruikt kan weg. Verhuizen betekent nu eenmaal het wegdoen van spullen. Het kan helpen wanneer je weet dat de spullen op een plek terechtkomen waar ze echt nodig zijn.

Bij het inpakken van de spullen zijn veel verschillende strategieën. Pak bijvoorbeeld alleen in waar je echt gelukkig van wordt of wat echt mee moet, om vervolgens de dozen te labelen. Pak alle spullen bij elkaar uit een specifieke ruimte. Doe dit van bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer, slaapkamer, schuur, etc. Dit zorgt ervoor dat je later niet alles hoeft te zoeken en de dozen meteen op de juiste plek kunt zetten wanneer je aan het verhuizen bent.

Morgen of
binnenkort verhuizen?

Wij helpen je op weg!

Meer blogs bekijken

Verhuis in delen

Een verhuizing doe je niet binnen een dag. Het is dan ook belangrijk dat je alles verdeelt over een bepaalde periode. Van het pakken van de spullen, tot het doen van de administratie. Plan bijvoorbeeld voor de administratie een volledige middag in en regel in deze tijd alles wat je moet doen. De administratie wordt vaak als het vervelendste stuk van een verhuizing gezien. Maar dit is wel belangrijk. Nadat je dit allemaal in één keer hebt geregeld, is het tijd om iets leuks te doen!

Een verhuizing is eigenlijk altijd meer werk dan je van te voren misschien inschat. Zorg er dan ook voor dat je hulp inschakelt. Dit kan een verhuisbedrijf zijn, die helpt met het verhuizen van de meubels en het inpakken van de overige spullen. Zoals wij bij Tiptop Verhuizen. Wanneer dit buiten het budget valt, kun je ook de hulp van familie en vrienden inschakelen.

Verhuizen is echt goed voor je

Ondanks de stress, de tijd en de moeite die in een verhuizing moeten worden gestopt, is een verhuizing goed voor je. Zo zorgt een nieuwe omgeving voor positieve gevoelens. Over het algemeen zijn mensen bang om een nieuwe, onbekende stap te zetten. Bij een verhuizing kom je in een nieuwe omgeving waardoor je alert en scherp bent. Daarnaast stel je jezelf open om nieuwe dingen te ontdekken. Je zult bijvoorbeeld op zoek moeten naar een supermarkt, of langs bij de bakker. Door deze nieuwe ervaringen kun je je leven en dat van je gezin opnieuw indelen.

Bij een verhuizing ontmoet je talloze nieuwe mensen. Denk aan je buren, mensen in de supermarkt en misschien wel op het terras. Het ontmoeten van nieuwe mensen geeft je energie. Door de nieuwe start die je maakt, is het hebben van een goede eerste indruk belangrijk. Nieuwe mensen leiden tot nieuwe gesprekken en zo leer je elkaar en de omgeving snel kennen.

Na een verhuizing heb je een nieuwe plek, wat echt je eigen plek is. Deze nieuwe plek kun je inrichten hoe je graag wilt en kun je dus ook helemaal eigen maken. Een plaats of woning waar je jaren hebt gewoond kan ervoor zorgen dat je in een sleur terechtkomt. Wanneer je deze factoren aanpast, zul je ook uit deze sleur komen. Wij van Tiptop Verhuizen staan hier natuurlijk volledig achter.

Anderen bekeken ook

TipTopPlaceholder

Verhuisstress tegengaan: 8 nuttige tips

TipTopPlaceholder

Tips voor het verhuizen van je bedrijf in Amsterdam