Hoe kan ik het beste mijn kleding verhuizen?

Hoe kan ik het beste mijn kleding verhuizen?

Het verhuizen van je kleding kan een tijdrovende en stressvolle taak lijken, maar met de juiste voorbereiding en strategieën kan het veel gemakkelijker worden. Of je nu naar een nieuw huis verhuist of gewoon je kleding tijdelijk moet opslaan, in deze blog delen we enkele handige tips en trucs om je kleding efficiënt te verhuizen.

9 Tips om jouw kleding te verhuizen

Om jouw verhuis ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij 9 tips op een rijtje gezet die jou gaan helpen tijdens het verhuizen. Sommige tips zou je misschien al kennen en gebruiken maar er zullen vast een paar tussen zitten die jij goed kan gebruiken!

1. Verhuisdozen voor kleding

Een van de eerste stappen bij het verhuizen van je kleding is het selecteren van de juiste verhuisdozen. Speciale verhuisdozen voor kleding zijn ideaal omdat ze vaak voorzien zijn van een kledingstang, waardoor je je kleding eenvoudig kunt ophangen en verplaatsen zonder ze te vouwen of te kreukelen. Deze dozen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je zowel jurken als pakken veilig kunt verhuizen. Ideaal voor seniorenverhuizingen en andere particuliere verhuizingen.

2. Gebruik een garderobedoos voor hangende kleding

Om hangende kleding zo efficiënt mogelijk te verhuizen, kun je de volgende stappen volgen:

 • Plaatst de garderobedoos op een stabiele ondergrond
 • Pak de kledingstukken en haal de hanger ervan af en schuif ze op de kledingstang in de doos.
 • Bevestig de kledingstang stevig in de verhuisdoos.
 • Vul eventuele lege ruimtes op met opvulmateriaal om het verschuiven te voorkomen.
 • Sluit de doos goed af en label deze doos goed, bijvoorbeeld ‘hangende kleding’.

Vooral wanneer je lange afstanden aflegt wil je dat de kleding droog en veilig blijft. Zo krijgen kreukels niet de tijd om een lange indruk achter te laten. Bijvoorbeeld bij internationale verhuizingen is het een goed idee om zoveel mogelijk te letten op het waarborgen van de veiligheid van je kleding.

3. Kleding inpakken voor de verhuizing

Het inpakken van je kleding in verhuisdozen kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele tips voor het inpakken van je kleding:

 • Gebruik schoon en stevig inpakpapier om je kleding te beschermen tegen stof en vuil.
 • Vouw je kleding netjes op om te voorkomen dat er vouwen ontstaan tijdens de verhuizing.
 • Leg de kleding plat in de verhuisdoos en vul lege ruimtes op met bubbelpapier of kranten.
 • Label de dozen met een duidelijke beschrijving van de inhoud en de kamer waar de kleding naartoe moet om hier op de nieuwe locatie geen gedoe mee te hebben.

 

Inhoudsopgave

4. Sorteer je kleding

Voordat je begint met inpakken, is het een goed idee om je kleding te sorteren. Dit helpt je om alleen de kleding mee te nemen die je daadwerkelijk wilt behouden. Maak aparte stapels voor kleding die je wilt doneren, verkopen of weggooien. Je kunt ze ook sorteren op categorie, bijvoorbeeld: broeken, t-shirts, polo’s, etc. Op deze manier minimaliseer je de hoeveelheid kleding die je hoeft te verhuizen en bespaar je ruimte, kosten en energie.

5. Bescherm je kleding

Kleding kan gevoelig zijn voor vocht en stof, vooral tijdens een verhuizing. Om je kleding te beschermen, kun je enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Gebruik kledinghoezen om je kleding te beschermen tegen stof en vuil.
 • Plaats vochtvreters in de verhuisdozen om vochtproblemen te voorkomen.
 • Vermijd het opslaan van kleding in vochtige omgeving.

6. Label je verhuisdozen

Het labelen van je verhuisdozen is essentieel om de verhuisdag goed te laten verlopen. Zorg ervoor dat je elke doos voorziet van een duidelijke beschrijving van de inhoud en de kamer waar de doos naartoe moet. Dit maakt het uitpakken in je nieuwe huis een stuk eenvoudiger en voorkomt verwarring.

Morgen of
binnenkort verhuizen?

Wij helpen je op weg!

Meer blogs bekijken

7. Maak een inventaris

Het bijhouden van een inventaris van je kleding kan handig zijn, vooral als je veel kleding hebt om te verhuizen. Hierdoor kun je controleren of alles veilig is aangekomen in je nieuwe huis en kun je snel vinden wat je nodig hebt. Je kunt een notitieboekje of een digitale lijstje op je telefoon gebruiken om je inventaris bij te houden.

8. Huur professionele verhuishulp

Als je veel kleding hebt of je hebt geen tijd om alles zelf te verhuizen, overweeg dan om professionele verhuishulp in te schakelen. Verhuisbedrijven hebben ervaring in het veilig en efficiënt verplaatsen van kleding en kunnen je helpen met het inpakken, transporteren en uitpakken van je kleding.

9. Algemene tip voor verhuisdozen

Koop verschillende kleuren tape en markeer daarmee de verhuisdozen. Zo kun je iedere kamer een andere kleur geven en deze kleur op de doos zetten. Zo weet je precies welke doos in welke kamer hoort. Dit concept is ook handig voor kleding, ieder persoon in het huishouden een eigen kleur om te onderscheiden welke kledingdoos bij wie hoort.

Kleding verhuizen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en zorgvuldige planning kun je ervoor zorgen dat je kleding veilig en in goede staat op de nieuwe locatie aankomt. Vergeet niet om op tijd te beginnen met inpakken en om hulp in te schakelen indien nodig. Op die manier kun je je kleding zonder al te veel stress verhuizen naar je nieuwe bestemming.

Anderen bekeken ook

TipTopPlaceholder

Verhuisstress tegengaan: 8 nuttige tips

TipTopPlaceholder

Tips voor het verhuizen van je bedrijf in Amsterdam